Claudi

MIJN HOUVAST

Wat  heb ik genoten van de afgelopen week. Hernieuwde energie gekregen.  De vrieskou, de sneeuw, het ijs. Heel anders was dat een paar jaar geleden. Ik bevond me op glad ijs, door omstandigheden lag uitputting op de loer.

Misschien herken je het wel, zorgen kunnen je zo in beslag nemen dat het je energie kost.  Of het nu financiële zorgen zijn, gezondheid,  negatieve gedachten, of zorgen  binnen je familie. Aan de buitenkant houd  je krampachtig de touwtjes in handen.  Aan de binnenkant voelt het leeg en donker, is je hart angstig en hard.

Juist in de tijd waarin, normaal niet meer normaal is; kunnen de touwtjes soms letterlijk uit je handen glippen.  Geen houvast meer, koers verliezen. Een onzekere toekomst.  Toch geef ik me over, het leven bij de dag. Dit corona-tijdperk zet ons letterlijk stil.  En ik realiseer; , als mens heb ik geen invloed op deze omstandigheden. Maar we mogen geloven dat Hij  vasthoudt en invloed heeft.

De afgelopen week heb ik ervaren als cadeau van de Schepper. De sneeuw, een heerlijke winterse frisheid. Helder wit. Een zachte donsdeken over de verharde aarde.

In het bijbelboek Job  37; 6 staat  “Hij beveelt de sneeuw- val op de aarde”.

Wonderen van de schepping als teken van Gods trouw aan deze wereld. Hemelse  invloed op deze aardse zorgen.

Hij houdt vast, wanneer wij de touwtjes los moeten laten

Claudi

De sneeuw doet mij denken aan het manna, wat naar beneden viel.

Het volk Israël wilde zelf de touwtjes in handen nemen, kenden zorgen en pijn en angst. Ze bevonden zich dikwijls op glad ijs. Maar daar was het manna, als teken van Gods trouw en zorg.

Hij houdt vast wanneer wij de touwtjes los moeten laten, omdat angst de baas is.

Zoals Jezus Petrus vasthoudt in de storm, wanneer Petrus door angst wordt overvallen. ((Math. 14)

Hij blijft staan, wanneer we weglopen, en onze eigen boontjes willen doppen.

Zoals de Vader die op de uitkijk staat, en wacht op de verloren zoon. (Lukas 15)

Hij beveelt de sneeuw – val op de aarde.  En het gebeurt.

Dat is mijn houvast en mijn gebed… “Uw wil geschiedde” en ik mag loslaten. “Heer, u laat nooit los, het werk wat u begon”

https://instagram.com/p/CLZW9J2jSLP/

Deze blog is geschreven en geplaatst voor Arise- vrouwen netwerk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Claudi - Houtvester