Claudi

zondag

Zondag. De Sabbat is voorbij, het is zondag. De vrouwen maken zich in alle vroegte op om naar het graf te gaan van Jezus. Ze hadden kruiden gekocht en wilden de Heer de laatste eer bewijzen. “Maar hoe kunnen we de zware steen weghalen?”

De aarde begon plotseling te beven omdat er een engel naar beneden kwam. En hij rolde de steen weg en ging er op zitten.

De steen…werd weggerold door de engel. Niet omdat Jezus uit het graf moest, Hij was al opgestaan, had zijn doeken al keurig opgevouwen, en Hij was de tuin ingelopen…gewoon de tuin in gelopen. De steen was weggerold, niet voor Jezus, maar omdat de vrouwen, wij de mens er in moest om lege graf te zien.

De bewakers beefden van angst en vielen als dood neer.

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei:

“Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde zoeken. Hij is niet hier, Hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar,  dat is de plaats waar hij gelegen heeft”

Engel (matheus 28)

“Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde zoeken. Hij is niet hier, Hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar,  dat is de plaats waar hij gelegen heeft”. De vrouwen en de bewakers horen als eerste de boodschap van de opstandig.De vrouwen reageren ontzet en opgetogen en ze verlaten het graf om het goede nieuws te vertellen. Onderweg komen ze Jezus tegen, wandelend in de tuin en Hij groet hen. Ze knielen neer en bewijzen hem eer.

De bewakers zijn onder tussen ook bijgekomen van het gebeuren. Een paar spoedden naar de stad en vertellen de hogepriesters wat ze hebben gezien en gehoord.  Het kan niet anders dat de hogepriesters inzagen wat er werkelijk gebeurd was. En toch maken ze de keuze om de bewakers om te kopen en hen terug te sturen met een laf verhaal.

De Heer is opgestaan. Jezus is opgestaan.

Hoe kunnen we dit begrijpen?

Hoe kunnen we dit bevatten? Om echt te begrijpen wat het sterven van Jezus en de opstanding betekent, moeten we terug naar het begin van de bijbel.  Vanochtend was er een prachtige paasdienst bij ons in de kerk de VEZ. Ik wilde een samenvatting beschrijven, maar daar ben ik mee gestopt. Ik deel graag de preek. De preek begint bij …. minuten. Kees Goedhart is de voorganger.

De overdenking begint bij de 30 minuut

Hij neemt ons mee vanuit de graftuin naar het paradijs en weer naar de graftuin. Een overdenking met een diepe betekenis.

Een echte aanrader.

#Matheus28

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Claudi - Houtvester